Локација

Хотел Катићи се налазе у селу Катићи, општина Брезова, на 25км од Ивањице. Село је окружено падинама Голије, Јавора и Мучња и смештено у долини реке Моравице. Због своје климе и идеалне надморске висине је 2000. године проглашено за ваздушну бању.

Умерено континентална клима, са благим зимама и свежим летима чини ово место једном од најбољих дестинација сеоског туризма у Србији. Чист планински ваздух, пропланци богати лековитим биљем, као и извори питке воде за које мештани тврде да су извор њиховог здравља и виталности је оно због чега ћете се увек са задовољством вратити у ове крајеве. Катићи се налазе у близини Златибора, Златара, Увца, Кокиног брода па можете искористити слободно време и обићи неко од ових прелепих места из нашег комшилука.

Previous
Next

Мини туре

Уколико сте расположени за полудневне или дневне излете хотел Катићи су идеална полазна тачка јер се налазе на 21км од Ивањице, 44км до Голије и 35км од Ариља. Можете уживати у културно – историским знаменитостима Ивањице, у нетакнутој природи Голије или се опустити на некој од плажа на Рзаву код Ариља.

Ако сте се већ затекли у близини, немојте пропустити да посетите чувени кањон реке Увац. Он је удаљен је око 25 км, али уколико долазите сопственим превозом, искористите један дан да уживате у невероватним природним лепотама Увца и његових прекрасних језера, видите заштићене белоглаве супове и испитате многобројне меандре и пећине. 

Пешачке туре и стазе здравља

Окружење Хотела нуди незаборавне призоре и могућност за разноврсне активности било да волите дуге шетње у нетакнутој природи, сакупљање лековитог биља у пролеће или зиму са првим пахуљама.

Крећите се, шетајте и дозволите планини да вам пробуди сва чула и да вас поново приближи природи. Можете се прошетати до Савине воде, или изворишта Грабовице, до Карађорђевог шанца или до села Маће које је надалеко познато по посебној врсти плоче којом се покривају кровови кућа- маћанска плоча, као и до цркве Св.Николе тј.Беле Цркве како је још местани Брезове називају. 

Previous
Next
Previous
Next

Планинарење

Село Катићи је ушушкано између планина Голије, Јавора и високе Чемернице, а у непосредној близини је планина Мучањ са највишим врхом Јеринин град на 1537м надморске висине. Са видиковца на врху ове планине пружиће вам се један од највеличанственијих погледа на околину читаве Ивањичке долине.

Како легенде кажу, планина Мучањ својим именом чува успомену на мучан успон Светог Саве на сам врх, на коме је, према легенди, одмарајући се, камен прекрстио својим пастирским штапом, и из камена је потекла лековита вода која и данас тече и обилује благотворним својствима, па није чудно што је овај врх изузетно посећен у свако доба године.