Активности

За све љубитеље активног одмора на располагању су бројне активности који ће ваш одмор
учинити занимљивим и разноврсним.

Ако сте љубитељ спорта можете се бавити неком од разноврсних спортско- рекреативних активности (фудбал , кошарка, одбојка) или уживати у пејзажима и чистом ваздуху тако што ћете шетати или ићи на хајкинг. За оне који желе нешто више адреналина на располагању су планинарење, лов и риболов, планински бициклизам, јахање или вожња квадовима. Ако сте спремни за праву авантуру можете направити мини излет и обићи неке од природних лепота овог краја: можете истражити дивљину Голије, купати се и сунчати на некој од плажа на Рзаву код Ариља или уживати у погледу на језеро Кокин брод и кањоне реке Увац.

АТВ

За љубитеље адреналинских активности на располагању су вожње квадовима кроз нетакнуте пределе овог региона. Оffroad вожња преко пољана, брда, потока… је идеалан начин да доживите идиличне пејзаже којима обилује овај крај. 

Previous
Next

Бициклистчке стазе

Бицикл као популаран спортски реквизит неизоставан је део активног одмора. Било да понесете ваш бицикл или да узмете оне који су на располагању у хотелу уживаћете возећи лепим пределима по чистом ваздуху.

Познато је да је планински бициклизам уз пливање, један од спортова који ангажују највећи број мишићних група нашег тела. Планински бициклизам је спорт у коме се вози offroad, тј. кроз шуме, брда, колски путеви, пољане… Неке од обележених планинарских пешачких стаза у овом крају можете користити и за планински бициклизам.

На вама је само да подесите опрему и педалама, заједно са својим пријатељима, кренете у авантуру ивањичким стазама. 

Јахање

У понуди хотела Катићи је још једна активност која ће употпунити ваш активни одмор. Ако сте до сада уживали у планинарењу Мучњем или у пешачкој тури до извора Грабовице, још један од начина да се додатно сродите са природом је и јахање коња.

У непосредној близини хотела на располагању су вам коњи и понији које можете јахати или се играти са њима и једноставно уживати у присуству ових племенитих животиња. 

Previous
Next
Previous
Next

Мини туре

Уколико сте расположени за полудневне или дневне излете хотел Катићи су идеална полазна тачка јер се налазе на 21км од Ивањице, 44км од Голије и 35км од Ариља. Можете уживати у културно – историјским знаменитостима Ивањице, у нетакнутој природи Голије или се опустити на некој од плажа на Рзаву код Ариља.

Ако сте се већ затекли у близини, немојте пропустити да посетите чувени кањон реке Увац. Он је удаљен око 25 км, али уколико долазите сопственим превозом, искористите један дан да уживате у невероватним природним лепотама Увца и његових прекрасних језера, видите заштићене белоглаве супове и испитате многобројне меандре и пећине.

Пешачке туре и стазе здравља

Окружење Хотела нуди незаборавне призоре и могућност за разноврсне активности било да волите дуге шетње у нетакнутој природи, сакупљање лековитог биља у пролеће или зиму са првим пахуљама.

Крећите се, шетајте и дозволите планини да вам пробуди сва чула и да вас поново приближи природи. Можете се прошетати до Савине воде, или изворишта Грабовице, до Карађорђевог шанца или до села Маће које је надалеко познато по посебној врсти плоче којом се покривају кровови кућа- маћанска плоча, као и до цркве Св.Николе тј.Беле Цркве како је још местани Брезове називају. 

Previous
Next
Previous
Next

Планинарење

Село Катићи је ушушкано између планина Голије, Јавора и високе Чемернице, а у непосредној близини је планина Мучањ са највишим врхом Јеринин град на 1537м надморске висине. Са видиковца на врху ове планине пружиће вам се један од највеличанственијих погледа на околину читаве Ивањичке долине.

Како легенде кажу, планина Мучањ својим именом чува успомену на мучан успон Светог Саве на сам врх, на коме је, према легенди, одмарајући се, камен прекрстио својим пастирским штапом, и из камена је потекла лековита вода која и данас тече и обилује благотворним својствима, па није чудно што је овај врх изузетно посећен у свако доба године.